Miljø / certificeringer

Miljøpolitik og certificeringer

Hos Asli er vi meget bevidste om at passe på miljøet og bidrage til at gøre verden grønnere. Derfor har vi taget forskellige skridt for at fremme bæredygtighed i både virksomheden og vores produkter.

Vi er medlem af The Business Environmental Performance Initiative (BEPI), som er en del af organisationen for åben og bæredygtig handel, Amfori. Medlemskabet kræver, at vi som virksomhed tager stilling til og implementerer en politik omkring ’sustainability’. Med denne politik har vi indført en række tiltag, processer og certificeringer, der hjælper os til at værne om miljøet.

Asli samarbejder blandt andet med CO2-neutrale fabrikker i branchen, som gør os i stand til at levere produkter, der er CO2-neutrale i form af klimakompensation. Vi er samtidig certificerede til at kunne levere svanemærkede, Oeko-tex® og FSC® certificerede produkter.

Vores certificeringer og tiltag

Business Social Compliance Initiative (BSCI)

udviklet af amfori, er en internationalt anerkendt audit-platform. Den hjælper med at overvåge alle processer af en virksomheds supply chain. BSCI arbejder løbende med en fortsat udvikling af de enkelte producenter ud fra 13 specifikke parametre og en helhedsorienteret tilgang til den enkelte virksomhed.

Business Enviromental Performance Initiative (BEPI)

er en service, der tilbydes importører, forhandlere og mærker engageret i at forbedre den miljømæssige belastning fra fabrikker og producenter over hele verden. Rent praktisk udbyder BEPI rammerne til at supportere alle brancher verden over i kampen for at reducere deres miljømæssige belastning.

Svanemærket/Nordic ECO label

er en af verdens skrappeste miljøcertificeringer. Svanemærket ser på hele produktets rejse fra fremstilling til færdigt produkt. For at et produkt kan opnå svanemærket, skal det leve op til strikse krav, og alle facetter i produktionen tages med i vurderingen.

Oeko Tex certificeringen

eller OEKO-TEX® Standard 100 er en produktcertificering, som sikrer, at produktet er testet for skadelige stoffer, og derfor er uskadelige for menneskers helbred.

FSC®

er verdens mest ambitiøse globale certificering til ansvarlig skovdrift, som sikrer træ og papir fra veldrevne skove og andre ansvarlige kilder. FSC® arbejder både for natur og menneskers vilkår i verdens skovområder. Gennem skovcertificering er FSC® med til at sikre gode forhold for mange vigtige områder og personer. FSC® fremmer og beskytter biodiversitet, vandmiljø, oprindelige folk og skovarbejdere over hele verden og arbejder for at udbrede demokrati og uddannelse lokalt. Samtidig sikrer FSC®, at skovarealet forbliver intakt, hvilket forhindrer afskovning. Det betyder, at FSC® bidrager til 14 ud af FN’s 17 verdensmål og den grønne omstilling.

Genbrug

af tekstiler er efterhånden ret kendt. Tekstiler trevles og gennemgår en lang proces, inden de vindes til nyt garn, der kan anvendes i produktionen af nye tekstiler. Sorteret affald som f.eks. flasker smeltes om og bliver til granulat, der også anvendes til blandt andet polyester. På den måde kan dit produkt fremstilles af tekstiler fra genbrugsmaterialer.

Scroll to Top